Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com------------------------------Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com----------------------------Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com/

Ogulinske uske staze

< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O blogu
Ha, blog o Ogulinu, blog o Hrvatskoj. I sranjima na obje razine.
O sedmogodišnjoj povijesti bloga čitajte OVDJE


Linkovi
Ogulin blog
Maksova makimala
Ogulin u srcu
Radio Ogulin
Ogulin info
Grad Ogulin
Ogulinske uske staze 1

Tražilica
Loading

Televizija

25.05.2014., nedjelja

Nezreli Balkanci...

Još jedna generacija maturanata protutnjala je gradom. Vremenske prilike nisu im bile naklonjene pa ih po samom gradu i nismo previše susretali. I bolje da je tako. Ne znam otkuda u Hrvatskoj ta bezvezna navada da maturanti divljaju po ulicama, zaustavljaju promet, gađaju brašnim i detergentima prolaznike, bacaju ih u fontane ili more i bauljaju pijani do besvjesti.
Nadao sam se da će to ulaskom Hrvatske u Europu nestati jer to moderna Europa ne pozna. Ali nebu to išlo samo tako. Očito je da je lako primiti Hrvatsku u EU i izviući je iz Balkana ali je teško izvući Balkan iz Hrvatske. Ukratko, i dalje smo seljačine. I kad smo takvi onda je moguće divljanje po ulicama i maltretiranje sugrađana a da službeni organi uopće ne poštuju zakon i njegov članak o remećenju javnog reda i mira! Taj zakon jednako je na snazi na dan maturijade kao i svaki drugi dan. Probajte vi danas proći kroz grad i gađati prolaznike brašnom i čarlijem, probajte sjesti na ulicu i zaustaviti promet, nekoga baciti u fontanu ili u more. Ako vas prije netko ne nokautira, doći će policija i vrijedit će zakon o javnom redu i miru. A zašto ne vrijedi taj dan? Zanima me i tko je organizator veselice u sportskoj dvorani i tko je bio tamo i vodio brigu o tome kako se sve odvija, da li su osigurali redarsku službu, kako je moguće da se u sportsku dvoranu unosio alkohol, da je među maturantima bio dobar broj njih koji su još maloljetni – otkud njima alkohol? Gdje je bilo i što je radilo vijeće za prevenciju dok je pred dvoranu stizala policija i hitna služba? I što je matura? Matura (lat. maturus: zreo) ili ispit zrelosti – to je nešto što u Hrvatskoj postoji samo da bi se oblokala nezrela djeca istih takvih roditelja i istog takvog društva.

- 10:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #