Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com------------------------------Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com----------------------------Kontakt mail je: uskestaze@gmail.com ----------- čitajte nas na : http://uskestaze.comuv.com/

Ogulinske uske staze

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O blogu
Ha, blog o Ogulinu, blog o Hrvatskoj. I sranjima na obje razine.
O sedmogodišnjoj povijesti bloga čitajte OVDJE


Linkovi
Ogulin blog
Maksova makimala
Ogulin u srcu
Radio Ogulin
Ogulin info
Grad Ogulin
Ogulinske uske staze 1

Tražilica
Loading

Televizija

02.03.2014., nedjelja

Ribičija i pivo…

Održana je sjednica Vijeća za prevenciju Grada Ogulina. Time su posla dali samo načelniku policije koji je jedini morao, eto podnjeti svoje izviješće o stanju sigurnosti, no to mu je s druge strane dobro došlo kao generalna proba prije iznošenja izvještaja na skoroj sjednici Gradskog vijeća. Zanimljiva je odluka o komunalnom redu kojom ” bi se zabranilo konzumiranje alkohola na svim javnim površinama i drugim površinama koje se koriste kao javne.”
Pisao sam o tom problemu nekoliko puta pa sad samo podsjećam. Već postoji odluka i zakon koji zabranjuje prodaju pića maloljetnicima, jer i ova odluka najviše je inicirana namjerom da se zaštite maloljetnici od poroka alkohola. Barem se nadam da je to zbog njih. Nije valjda zbog onih par preostalih kronera u godinama koji cugaju na klupi. Dakle, dobar zakon i odluke već postoje samo je problem da to nitko ne provodi i ne kontrolira. Naravno radi se o činjenici da je maloljetnicima zabranjeno prodavati alkohol. Tko to kontrolira? Ovako dobivamo još jednu odluku u nizu za koju me zanima kako će se provoditi. S obzirom da se radi o odluci o komunalnom redu da li to znači da će vikendom u kasnim večernjim satima, komunalni redari šetati po dvorištima zgrada, škola, tržnice, po Sreći, parku Izviđaća, klupama na jezeru Sabljaci i kod Sv Ivana na Bukovniku i kontrolirati mlade da li piju i što piju? Kako će odrediti da li u čaši imaju kolu ili bambus? Da li je u limenci pivo, sok, red bull sa vodkom ili bez nje? Bilo bi mi drago kad bi nam to vijećnici (to su valjda članovi svakog vijeća, pa i ovog) Vijeća za prevenciju to pojasnili. Ponekad sa frendom odem u ribe, baš na Bukovnik, pomalo ribičija, pomalo pričica i par pivica u konzervi pa me sad kopka čel nas komunalna redarica uhapsit? Jer cugamo na javnoj površini!
- 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #